Voorstellingen. Voor kinderen van 0 tot 99

Bijna iedereen houdt wel van voorlezen. Maar de kinderen geconcentreerd en bij het verhaal houden is soms best lastig. Terwijl voorlezen enorm bijdraagt aan de woordenschat van een kind. Wist je dat een kind dat regelmatig wordt voorgelezen wel 1000 woorden per jaar meer leert dan een kind dat nauwelijks wordt voorgelezen? Met mijn voorlees voorstellingen ga ik helpen bij het wekken van interesse voor boeken bij kinderen.

Een voorstelling duurt ongeveer 30 minuten tot 45 minuten. Gedurende de voorstelling tover ik de mooiste vertelplaten uit mijn vertelkastje en vertel ik het verhaal wat daarbij hoort. Bij mijn voorstellingen maak ik gebruik van een klein decor en allerlei attributen om de voorstelling tot leven te laten komen. Door de gehele beleving zullen de kinderen zich ook vrij voelen om mee te doen aan de voorstelling. De kinderen zullen ervaringen opdoen en dingen beleven binnen het thema. Ik maak van iedere voorstelling voor iedereen een feestje.

Ik werk samen met mijn handpop Lot. En ik maak gebruik van een vertelkastje ( kamishibai). Deze twee kan ik altijd overal mee naartoe nemen. Waardoor ik heel flexibel ben in waar de voorstelling zal plaatsvinden. Ik werk met niet al te grote decor stukken en heb dus weinig tijd nodig om alles op te bouwen.

Thema’s Ik ben regelmatig in de boekwinkel te vinden. Hier vind ik vele ideeën voor nieuwe thema’s. Omdat ik net begin heb ik slechts enkele thema’s, maar ik zal deze steeds verder uitbreiden. Heb jij een leuk thema en staat deze er niet bij? Schroom dan niet om contact met mij op te nemen.

De volgende thema’s zitten al in mijn vertelkastje:

  • Ridders
  • vogels
  • kerst
  • Jaarlijks: een voorstelling passend bij de Nationale Voorleesdagen en de kinderboekenweek.

Tarieven

Een voorstelling kost € 75. Voor kinderpartijtjes geldt een ander tarief. Deze is altijd in overleg en zal worden aangepast aan het aantal kinderen dat het feestje bezoekt.