Geplaatst op

Heel Velsen leest (25 februari 2022)

Column-Sjoerdtje-Rasmusssens-Zonnevangers-640x360

Voorlezen is goed voor ieder kind. Juf Sjoerdtje Rasmussens is onderwijsassistent op Waldorf aan zee, leest haar drie kinderen maar al te graag voor en is gek op kinderboeken. Ze schrijft er voor haar werk een blog over en iedere maand een column in deze krant.

Op het moment dat ik dit aan het schrijven ben, giert de wind om ons huis. De kinderen hebben vakantie en zijn gezellig thuis. Alle reden om heel veel voor te lezen. Misschien wel uit dit boek; Zonnevangers, het geheime verbond. Geschreven door Ida Tufte Michelsen en uitgeven door De fontein. Op de kaft staat geschreven: ,,Beter dan Harry Potter, volgens mijn zoon van 10.’’

Nu ben ik zelf groot Harry Potter-fan dus mijn interesse was gewekt. Het boek gaat over de twaalfjarige Alma die ontdekt dat zij zonnevanger is. In een paar weken tijd moet zij leren hoe zij over haar nieuwverworven magische krachten kan beschikken en hoe zij die kan inzetten. Want het verbond van Zonnevangers heeft besloten om de Grootminister af te zetten. Maar Alma blijkt de sleutel te zijn om dit ook daadwerkelijk te kunnen uitvoeren.

Zou het Alma lukken om haar krachten te kunnen gebruiken? Lukt het de Zonnevangers om de Grootminister af te zetten? Maar Alma heeft meer om zich mee bezig te houden. Ze moet naar school. En haar ouders verhuizen om de haverklap naar een ander huis. De reden kan van alles zijn, de nieuwe buren zijn niet leuk, de vogels in de bomen zingen te hard. Zal dit alles haar in de weg staan om een goede zonnevanger te zijn?

Ida Tufte Michelsen is oorspronkelijk Journalist en producent. Met Zonnevangers heeft ze haar debuut in handen. Het boek schreef ze voor kinderen vanaf 10 jaar.

Heel veel leesplezier!

https://www.jutter.nl/heel-velsen-leest-5/